Kramm

Testamente

Kan min kreditor tage min arv?

Ja, dine kreditorer kan tage din arv – både kontanter og ejendele – medmindre du har frasagt dig arv i tide. 

Det betyder, at hvis du har gæld, så har din kreditor (den du skylder penge til) mulighed for at gøre udlæg i din arv. Således kan kreditoren tage din arv, både hvis du arver penge, men kreditor kan også tage din arv i form af ting, ex. indbo, ejendom, bil, smykker osv. 

Hvis du er i en situation, hvor du er så forgældet, at din formue er negativ, så kan det derfor være en god idé, at du frasiger dig arv ved at oprette et arveafkald. Ellers vil det kun være dine kreditorer, der får glæde af arven til dig. Hvis du vil oprette et arveafkald, så skal dette gøres mens, den person du skal arve stadig lever. Det vil sige, at hvis du vil frasige dig arven efter dine forældre, fordi dine kreditorer vil tage din arv, så skal du oprette dit arveafkald mens dine forældre stadig lever. 

Hvad betyder et arveafkald?

Et arveafkald betyder, at du frasiger dig arven, så arven i stedet går videre til dine børn og dermed uden om dine kreditorer. Dine kreditorer vil således ikke kunne tage din arv, ligesom de heller ikke kan protestere herimod. 

Det afgørende er, at arveafkaldet oprettes i tide. Venter du til den person, du skal arve ligger på sit dødsleje eller er død, så er det for sent. Et arveafkald oprettet på et dødsleje eller efter dødsfaldet vil kunne omstødes i op til 2 år, hvis dine kreditorer erklærer dig konkurs. Det betyder, at dine kreditorer alligevel vil kunne tage din arv fra dig. 

Det er afgørende, at et arveafkald formuleres korrekt og oprettes i tide, hvorfor det er vigtigt, at du får rådgivning af en jurist eller en advokat, hvis du ønsker at forhindre, at din kreditor tager din arv.

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om, hvordan du er stillet i forhold til arv og kreditorer i netop din situation? Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig. Første kontakt er altid gratis, så vi sammen kan afklare, hvorvidt jeg kan hjælpe dig godt videre.

Er du klar til næste skridt?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en drøftelse af, hvorvidt jeg kan hjælpe dig videre med din sag og hvad det eventuelt vil komme til at koste. Det er altid gratis, at kontakte Kramm.

(+45) 22 67 97 79
jura@kramm.dk