Kramm

Testamente

Kan jeg frasige mig arv?

Der kan være mange årsager til, at det er relevant, at du frasiger dig arv. 

Den typiske årsag, til at frasige sig arv, er oftest den, at du som arving er så forgældet, at en arv kun vil komme dine kreditorer til gode. Det vil derfor ikke give mening at arve, da kreditorerne vil tage det hele med det samme. Derfor kan man frasige sig arv ved at oprette et “arveafkald”. Det vil betyde, at arven “springer dig over” og i stedet går til dine børn og dermed uden om dine kreditorer.

Kan mine kreditorer protestere?

Dine kreditorer kan ikke protestere mod, at du frasiger dig arv – hvis du har oprettet arveafkaldet, mens den, du skal arve, stadig er i live. Således et afkald på ventende arv. 

Venter du med at oprette arveafkaldet indtil den, du skal arve, ligger på sit dødsleje eller er død, så kan dine kreditorer omstøde arveafkaldet inden for 2 år, hvis de erklærer dig konkurs. Det betyder, at kreditorerne alligevel kan få fat i din arv.

Videregive arv til dine børn?

En anden årsag til at frasige sig arv kan være en situation, hvor du slet ikke har brug for arven og hvor du i stedet ønsker, at arven går direkte videre til dine børn, så I sparer “et led” i arven og derved tilsvarende sparer en arveafgift. 

Du kan ikke fortryde et arveafkald – du kan således ikke trække det tilbage. Men det står modtageren – den du skal arve – frit for at rive dit afkald på arv i stykker, hvorefter du igen vil være berettiget til arv.

Det er afgørende, at arveafkald formuleres korrekt og oprettes i rette tid og derfor er det vigtigt, at du får rådgivning fra en jurist eller en advokat, hvis du ønsker at frasige dig din arv.

Er du klar til næste skridt?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en drøftelse af, hvorvidt jeg kan hjælpe dig videre med din sag og hvad det eventuelt vil komme til at koste. Det er altid gratis, at kontakte Kramm.

(+45) 22 67 97 79
jura@kramm.dk