Kramm

Ejendomshandel

Berigtigelse af skøde/købsaftale

Berigtigelse af skøde/købsaftale betyder, at køberen af en ejendom får en jurist/advokat til at gennemgå købsaftalen samt alle handlens dokumenter for at sikre, at alle oplysninger er præsenteret for køber, så køber ved præcist, hvad han køber. Derudover gennemgår juristen/advokaten også skødet inden det tinglyses og refusionsopgørelsen. 

Skal jeg have en jurist eller advokat til at gennemgå papirerne?

Nej, det behøver du ikke. Man kan sige, at det et lidt et temperamentsspørgsmål. Mange køber ejendom uden at få en jurist eller advokat til at gennemgå dokumenterne, mens andre har det bedst med, at en jurist eller advokat har læst dokumenterne igennem. 

Fordelen ved at lade en jurist eller advokat læse dokumenterne igennem er, at man dels sikrer, at alt det juridiske er på plads, men man drager også nytte af, at juristen eller advokaten ser hundredevis af boligdokumenter hvert år og derved har en stor erfaring, som du derved får glæde af. Endelig sker det også jævnligt, at juristen eller advokaten opdager forhold/fejl/mangler, der skal forhandles yderligere afslag for, da disse ikke har været fremlagt for køber tidliger i forløbet. 

Endelig er det også et vigtigt element, at en jurist eller advokat kan afvise handlen, hvis der viser sig forhold, der gør, at du som køber fortryder din underskrift på købsaftalen. Juristen eller advokatens afvisning vil få handlen til at falde til jorden og du er derved frigjort fra handlen uden yderligere omkostninger. Brugte køber sin egen fortrydelsesret, så ville det koste et gebyr på 1 % af købesummen. Men juristen eller advokaten kan “fortryde” på dine vegne uden at skulle betale et gebyr. Det sker heldigvis meget sjældent, at en gennemgang af en ejendomshandel viser så alvorlige forhold, at handlen må afvises – men det sker ind i mellem. 

Hvad koster det, at få gennemgået papirerne?

Det er slet ikke så dyrt, som du tror. Hos “Kramm – Jura For Dig” berigtiges din ejendomshandlen til en fast pris på 5.995 kr. inkl. moms. Prisen er fast – uanset, hvor mange spørgsmål du måtte have og uanset, hvor meget korrespondance, der er med ejendomsmægleren i forbindelse med handlen. 

Okay, det var billigt! Hvordan foregår det så i praksis?

Som køber giver du blot ejendomsmægleren “Kramm – Jura For Dig”s kontaktoplysninger: 

“Kramm – Jura For Dig, V/Ann Lindgård, e-mail: jura@kramm.dk, tlf. 22 679 779.”

Når alle har underskrevet købsaftalen, så sender ejendomsmægleren hele stakken af dokumenter til “Kramm – Jura For Dig” og inden for 3-5 dage vil du modtage et opkald, hvor vi sammen gennemgår bemærkningerne til handlen og du kan få svar på dine spørgsmål. 

Når vi sammen er enige om, at det hele ser fint ud, så godkendes handlen endeligt, hvorefter skøde laves. Til sidst laves refusionsopgørelsen. 

HUSK at du altid skal få skrevet rådgiverforbehold og bankforbehold ind i din købsaftale!

Du er altid velkommen til at kontakte “Kramm – Jura For Dig”, hvis du har spørgsmål til en ejendomshandel. Det er altid gratis at kontakte “Kramm – Jura For Dig”.

Er du klar til næste skridt?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en drøftelse af, hvorvidt jeg kan hjælpe dig videre med din sag og hvad det eventuelt vil komme til at koste. Det er altid gratis, at kontakte Kramm.

(+45) 22 67 97 79
jura@kramm.dk