Kramm

Testamente

Hvad er særeje?

Ved særeje er de omfattede elementer dine – og dine alene. 

Der findes en række særejetyper, der anvendes i forskellige situationer. Derfor rigtig vigtigt, du får rådgivning af en jurist eller en advokat, så du får valgt den type særeje, som passer til netop din situation. 

Særeje har særlig betydning i tilfælde af skilsmisse, men det kan også påvirke størrelsen af arven mellem ægtefæller i tilfælde af død. 

Særeje til børnene?

I forhold til arv, så er der mange forældre, der ønsker, at arven til deres børn skal være børnenes særeje. Dette for at sikre barnet bedst muligt økonomisk, hvis barnet skulle blive gift og efterfølgende skal skilles igen. Hvis man ikke har særeje ved en skilsmisse, så skal man dele alt med sin ægtefælle. Det er set flere gange, at man kan være tvunget til at aflevere 50 % af arven efter sin mor eller far til sin eks, hvilket sjældent er det man ønsker under en skilsmisse. Derfor kan det være en rigtig god sikkerhed for barnet, at barnets arv er gjort til særeje via forældrenes testamente. 

Skal arven til dine børn gøres til særeje?

Er du klar til næste skridt?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en drøftelse af, hvorvidt jeg kan hjælpe dig videre med din sag og hvad det eventuelt vil komme til at koste. Det er altid gratis, at kontakte Kramm.

(+45) 22 67 97 79
jura@kramm.dk