Ægtepagt

Ægtepagt før eller efter ægteskab?

Hvis I skal giftes og er enige om, at en ægtepagt vil være en fornuftigt beslutning for jer, så kommer spørgsmålet om, hvornår I så kan oprette ægtepagten. Skal I oprette ægtepagten før eller efter ægteskabet? 

En ægtepagt kan kun oprettes mellem ægtefæller – men herunder også mellem kommende ægtefæller. Det vil sige, at I både kan oprette ægtepagten før vielsen eller efter vielsen. Det gør ingen forskel for gyldigheden af ægtepagten, hvorvidt den er oprettet før eller efter ægteskabets indgåelse. Den kan dog tidligst gælde fra vielsesdatoen og frem. 

Er det bedst at oprette ægtepagten før eller efter vielsen?

Helt praktisk kan det dog være bedst at indgå ægtepagten inden vielsen, så særejet træder i kraft straks ægteskabet indgås. Opretter man først ægtepagten efter vielsen, så vil ægtepagten stadig kræve, at I er enige herom og at I begge  underskriver ægtepagten. Det ses med jævne mellemrum, at selvom man er enige om, at ægtepagten skal oprettes efter vielsen, så ombestemmer den ene part sig efter vielsen og ægtepagten kan således ikke oprettes. Det betyder, at der så vil være fælleseje i ægteskabet – i stedet for den oprindelige aftale om særeje. 

Det anbefales derfor, at I opretter ægtepagten før vielsen, så I ikke risikere, at den ene part ombestemmer sig og at I derved ender med et fælleseje, trods jeres aftale var en anden. Ender man i en situation, hvor den ene part ombestemmer sig, så er eneste mulighed at søge separation omgående, da man så måske kan være heldig at komme ud af ægteskabet med en skævdeling pga. ægteskabets meget korte varighed.

Husk, at ægtepagten skal tinglyses før den er gyldig. Det er således ikke tilstrækkeligt, at I underskriver et fælles dokument, da tinglysning er nødvendig.  

I er altid velkomne til at kontakte “Kramm – Jura For Dig”, hvis I har spørgsmål omkring ægtepagter eller oprettelse heraf.   

 

Er du klar til næste skridt?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en drøftelse af, hvorvidt jeg kan hjælpe dig videre med din sag og hvad det eventuelt vil komme til at koste. Det er altid gratis, at kontakte Kramm.