Kramm

Skilsmissejura for fædre

Rettigheder som far

Hvilke rettigheder har du som far? Kort sagt – ingen!

Men der er da ligestilling mellem mor og far…

Selvom lovgivningen skulle sikre ligestilling mellem mor og far, så er realiteten, at der ikke er ligestilling. Som far er du konstant bagud på point i den kamp og som far skal du kæmpe en hel del hårdere, end mødrene skal. Som far oplever du, at det er svært at blive hørt i det offentlige system og du oplever, at du meget hurtigt skal bruge enorme mængder af tid og energi på at forsvare, hvorfor du skal have samvær med dine børn. 

Børnenes rettigheder?

Forældrene har som udgangspunkt ingen rettigheder, da lovgivningen er vendt om og bygget op om jeres børns rettigheder. Jeres børn har ret til en stabil og god kontakt til begge deres forældre. Derudover indeholder loven en række forpligtigelser for jer som forældre, ex. har bopælsforælderen pligt til at medvirke til, at børnene har en god kontakt til den anden forælder. Således har bopælsforælderen pligt til at medvirke til at samværet fungerer. 

Mors udnyttelse af systemet…

Desværre ses det ofte, at bopælsforælderen – typisk mor – ikke efterlever denne forpligtigelse. Desværre ses det også ofte, at myndighederne ikke håndhæver denne forpligtigelse og at det dermed ikke får nogen konsekvens for mor, når hun som bopælsforælder modarbejder samværet. Myndighedernes manglende anerkendelse af mødrenes systematiske udnyttelse af systemet, er det helt store problem på skilsmisse område og den direkte årsag til, at mange børn hvert år mister kontakten til deres far. Hvis det havde en konsekvens, når mor modarbejdede samværet, så ville vi slet ikke se så mange konfliktsager hos de offentlige myndigheder. 

Hvad skal jeg gøre som far?

Det bedste du som far kan gøre er, at du allerede fra skilsmissens start er helt skarp på at få indgået de rigtige aftaler omkring bopæl, samvær, forældremyndighed og børnebidrag, så du har alle de juridiske dokumenter klar, hvis der skulle opstå en konflikt. Det er afgørende, at du får juridisk sparring, så du fra starten har gjort hvad du kunne for at sikrer den fremtidige kontakt mellem dig og dine børn.

Hvis du har spørgsmål…

Du er altid velkommen til at kontakte “Kramm – Jura For Dig”, hvis du har spørgsmål til dine muligheder som far. Det er altid gratis, at kontakte “Kramm – Jura For Dig”. 

Har du brug for rådgivning i forbindelse med samvær, bopæl eller forældremyndighed?

Lad os tage en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig med dine udfordringer. Første kontakt er altid gratis, så tøv ikke med at kontakte mig.

Er du klar til næste skridt?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en drøftelse af, hvorvidt jeg kan hjælpe dig videre med din sag og hvad det eventuelt vil komme til at koste. Det er altid gratis, at kontakte Kramm.

(+45) 22 67 97 79
jura@kramm.dk